راهنمای طراحی و ساخت پنتری روم ساده در خانه
طراحی دکوراسیون منازل کوچک
دکوراسیون خانه کوچک تزئین فضاهای کوچک می تواند مانند یک پازل غیرممکن به نظر برسد. می خواهید پر از وسایل باشد، اما آشفتگی …
همه چیز در مورد میز تحریر خانگی و نکات خرید و چیدمان
میز تحریر خانگی میز تحریر خانگی وسیلهای کاربردی و مهم برای افرادی است که مدام در حال نوشتن و یا تحریر کردن هستند. …
سبک جدید چیدمان دکوراسیون منزل در سال جدید
سبک جدید دکوراسیون منزل نقل مکان به یک خانه جدید میتواند یکی از لذتهای بزرگ زندگی باشد، اما در عین حال میتواند دغدغههای …
پنتری روم چیست؟
پنتری روم که به آن اتاق پنتری هم میگویند از گذشتههای دور تاکنون در منازل وجود داشته است. پنتری واژهای فرانسوی به معنی نان است. پنتری روم به زبان فرانسوی یعنی محلی برای نگهداری نان. اتاق پنتری از قرون وسطی تاکنون جای خود در میان خانههای آمریکایی و اروپایی باز کرده است. در ایران اصطلاحاً به این اتاقها سرداب میگفتند. امروزه اتاق پنتری در طراحیهای دکوراسیون داخلی مجدداً جای خود را باز کرده است. در ادامه به معرفی کامل پنتری روم، کاربرد و مزیتهای آن خواهیم پرداخت.
پنتری روم چیست و چه کاربردی دارد؟
پنتری روم اتاق و یا فضایی است که اکثراً در نزدیک یا داخل آشپزخانه برای نگهداری مواد خشک از آن استفاده میکنند. به غیر از مواد خشک میتوان مواد غذایی را که در دمای اتاق فاسد نمیشوند در این فضا نگهداری کرد. در سراسر این فضا قفسههایی قرار دارند که میتوان مواد غذایی را بهصورت منظم و مرتب در آنها چید. همچنین به موقع لازم به آنها دسترسی آسان داشت. احتمالاً بارها پیش آمده که مقادیر زیادی مواد غذایی و خواروبار خریدهاید اما فضای کافی برای نگهداری آنها را نداشتهاید.
کابینتهای آشپزخانه هم همیشه فضای کافی برای این حجم از خوراکی را ندارند. در نتیجه به ناچار مواد غذایی را در راهپله و یا در انباری قرار دادهاید. اگر پنتری روم داشته باشید میتوانید با نهایت نظم این مواد خوراکی را در آن بچینید. فرق اتاق پنتری با انباری در این است که پنتری تنها جای قرار دادن مواد خوراکی است و بهداشت بالایی دارد. همچنین دسترسی به آن آسان بوده و در واقع در خود فضای خانه قرار دارد. اما انباری پر از وسایل متفرقه بوده و دسترسی سختی نیز دارد.
آیا پنتری روم حتماً باید یک اتاق مجزا باشد؟
بسیاری از افراد این سؤال را دارند که حتماً باید یک اتاق برای پنتری روم در نظر بگیریم؟ جواب ما منفی است. اگر منزل بزرگی ندارید و امکان ساخت همچین فضایی را ندارید میتوانید پنتری را بهصورت یک کابینت یا کمد بزرگ درست کنید. کمد باید به مقداری عمق داشته باشد تا بتواند مواد خوراکی قابل توجهی را در خود جای دهد. پس اگر نمیتوانید یک فضای مجزا برای پنتری داشته باشید، میتوانید گوشهای از آشپزخانه را برای این کار در نظر بگیرید.
مزایای داشتن این اتاق در خانه
مزایای استفاده از پنتری روم باعث شده تا این جز کارآمد از خانه طرفداران زیادی در طراحی دکوراسیون مدرن پیدا کند. اتاق پنتری خدمات قابل توجهی را به بانوان و افراد خانه ارائه میکند. به همین دلیل این اتاق برای ساکنان منزل از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه به مزایای این فضا اشاره ای میکنیم.
- هنگامیکه مواد غذایی در اتاق پنتری باشند، دسترسی به آنها بسیار آسانتر و سریعتر است.
- این اتاق کاملاً تمیز و بهداشتی است به همین دلیل سلامت مواد غذایی تضمین میشود.
- این فضا مانع از شلوغ شدن بیجای آشپزخانه و کابینتهای آن میشود. به همین دلیل میتوانید وسایل بیشتری را در آشپزخانه خود جا دهید.
- با این اتاق مواد خوراکی منزل نظم بسیار زیادی پیدا میکنند. در نتیجه افراد خانه همواره میدانند برای پیدا کردن این خوراکیها به کجا مراجعه کنند.
- پنتری روم بهترین ایده برای استفاده از فضاهای خلوت و مرده خانه است. در بسیاری از منازل فضاهایی وجود دارند که بلااستفاده ماندهاند. میتوان هر گوشهای از فضاهای خلوتخانه را به قفسه تبدیل کرد و به اتاق پنتری تبدیل کرد.
وسایلی را که میتوان در این اتاق نگهداری کرد کدام اند؟
همانطور که قبلاً گفتیم، مواد خوراکی خشک و موادی که در دمای اتاق خراب نمیشوند را میتوان در پنتری روم نگهداری کرد. مواد غذایی زیر تنها برخی از این نمونهها هستند.
- حبوبات اعم از لوبیا، نخود، لپه و …
- خواروبار مختلف همانند برنج، قند، شکر، روغن، ماکارونی، رب و …
- انواع کنسروها
- انواع آرد و وسایل شیرینیپزی
- انواع تنقلات همانند آجیلها، گردو، کشمش و …
- آبلیمو، آبغوره و ترشیجات
نکات مهم در ساخت پنتری روم برای منزل
قبل از هر چیز بهتر است برای ساخت پنتری روم منزل خود از یک طراح کمک بگیرید. زیرا طراحان میدانند که اتاق پنتری را چگونه طراحی کنند تا بیشتری فضا و گنجایش را داشته باشد. اگر قصد ساخت اتاق پنتری را دارید نکات زیر بسیار کمک کننده خواهند بود.
- ابعاد آشپزخانه خود را در نظر بگیرید. اگر آشپزخانه بزرگی ندارید نیازی نیز فضای زیادی را صرف ساخت اتاق پنتری بکنید.
- اگر منزل بزرگی دارید و پرجمعیت هستید حتماً به فکر ساخت یک اتاق مجزا برای پنتری باشید. زیرا این اتاق میتواند بسیار مفید واقع شود.
- برای فضای پنتری حتماً درب مناسبی را انتخاب کنید. اگر نمیخواهید وسایل درون پنتری دیده شوند از به کار بردن دربهای شیشهای و شفاف بپرهیزید. سعی کنید درب پنتری رو به بیرون باز شود. تا اینگونه بتوانید از تمامی فضای داخلی اتاق استفاده نمایید.
- قفسههای داخل پنتری روم را با دقت فراوان بسازید. زیرا وسایلی که روی این قفسهها قرار میگیرند سنگین هستند. اگر قفسه استحکام لازم را نداشته باشد خسارت زیادی به اتاق وارد میکند.
- اتاق پنتری را بدون پنجره بسازید تا وسایل از تابش مستقیم نور آفتاب در امان باشند. اینگونه مواد خوراکی خیلی دیر خراب میشوند.
هزینه ساخت پنتری روم برای خانه
هزینه ساخت پنتری روم کاملاً به نحوه ساخت اتاق و متریال های به کار رفته در آن بستگی دارد. شما میتوانید با هزینه خیلی کم و یا با هزینه بسیار زیادی این فضا را برای منزل خود بسازید. اگر قصد اختصاص دادن اتاقی مجزا به پنتری را دارید مسلماً هزینه شما مقداری افزایش پیدا میکند. هر چه متریال و یراقآلاتی که در اتاق پنتری از آنها استفاده میکنید کیفیت بالاتری داشته باشند، هزینه افزایش پیدا میکند. اگر ساخت فضای پنتری فقط در حد فضایی داخل دیواری و کمدی باشد، هزینه بسیار کمی صرف خواهد کرد.