واریس صورت چیست و چگونه درمان میشود؟
نکات سلامت و بهداشت دانش آموز که والدین باید بدانند
نکات سلامتی دانش آموزان سلامت دانشآموزان هم برای والدین و هم برای جامعه بسیار مهم است. زیرا کودکان و دانشآموزان سرمایههای ملی این …
علت سرگیجه و راه های ساده برای درمان آن در منزل
علت سرگیجه سرگیجه از نظر بسیاری از افراد یک بیماری نگران کننده است که باید درمان شود. حقیقت امر این است که …
معرفی خوراکی های انرژی زای ارزان و در دسترس
خوراکیهای انرژیزا دیگر وقت آن رسیده است تا برای وقتهایی از روز که دچار کاهش انرژی شدهاید چارهای بیندیشید. خوراکیهای انرژیزا برای رفع …
همه چیز درباره واریس صورت و راه های درمان آن
زیبایی پوست صورت یکی از ملزومات زیبایی افراد است. مشکلاتی همانند واریس صورت میتوانند این زیبایی را کمتر کرده و جلوه نامناسبی به صورت بدهند. واریس در بانوانی که پوست بسیار سفید و نازکی دارند بسیار بیشتر دیده میشود. واریس در هر قسمتی از بدن ممکن است رخ دهد و به خودی خود مشکل خطرناکی نیست. اما میتواند ظاهر نازیبایی ایجاد کند. واریس را میتوان هم به روش خانگی و هم به روش پزشکی درمان کرد. در ادامه میخواهیم به چگونگی تشخیص و روشهای مختلف درمان واریس صورت بپردازیم.
واریس صورت چیست؟
واریس صورت یکی از مشکلات عروقی است که در رگها و مویرگهای پوست صورت رخ میدهد. ملتهب شدن و عدم کارکرد درست دریچههای رگ، میتوانند این مشکل را به وجود آورند. این مشکل در افرادی که پوست سفیدی دارند بسیار بهتر نمایان میشود. در واریس رگها و مویرگهای اطراف آنها به صورت شاخهشاخه نمایان میشوند. یعنی با نگاه کردن به پوست بیمار میتوانید این رگهای قرمز و گاها آبی را مشاهده نمایید. در واقع مویرگها منبسط شده و میترکند. این ترکیدگی این مشکل را به وجود میآورد. واریس بیشتر در ناحیه بینی، اطراف پرههای بینی، گونهها و پیشانی دیده میشود. به این رگها، رگهای عنکبوتی هم گفته میشود. زیرا ظاهر این رگها همانند تار عنکبوت شاخهشاخه است.
واریس صورت چگونه تشخیص داده میشود؟
واریس صورت را میتوان به راحتی با نگاه کردن به پوست فرد موردنظر تشخیص داد. زیرا رگها و مویرگها کاملاً قابل مشاهده هستند. بهتر است در اتاقی که روشنایی کافی دارد در جلو آینه به بررسی صورت بپردازید. اگر واریس داشته باشید رگها و مویرگها را میتوانید با دقت فراوان مشاهده نمایید. اما اگر از داشتن این مشکل مطمئن نباشید، باید به پزشک مراجعه نمایید. پزشکان میتوانند با معاینه و انجام دادن یک سری آزمایشها به وجود واریس پی ببرند. این آزمایشها عبارتاند از: آزمایش خون، آزمایش کبد، رادیوگرافی، MRI و سیتیاسکن. آزمایش کبد به منظور اطمینان از عملکرد صحیح کبد انجام میشود. زیرا مشکلات کبدی میتوانند یکی از دلایل بروز این بیماری باشند.
علت به وجود آمدن این عارضه چیست؟
پزشکان هنوز علت به وجود آمدن واریس صورت را به صورت قطعی معرفی نکردهاند. بلکه همه پزشکان معتقدند که عوامل زیادی دست به دست هم میدهند تا این مشکل عروقی به وجود بیاید. در واقع واریس ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. در ادامه به برخی از معروفترین دلایل به وجود آمدن واریس در صورت خواهیم پرداخت.
- این بیماری ممکن است ارثی باشد. یعنی یکی از اعضای خانواده شما قبلاً این مشکل را داشته است.
- اگر فرد در مدتهای طولانی زیر نور و گرمای آفتاب قرار گرفته باشد مستعد ابتلا به این بیماری است. در واقع نور آفتاب میتواند باعث این مشکل شود.
- تغییرات آب و هوایی شدید و تغییرات فشار یکی از دیگر از عوامل ابتلا به واریس صورت است. تغیر فشار باعث منبسط شدن و منقبض شدن زیاد رگها شده و دریچههای عروقی را با مشکل مواجه میسازد.
- تغییرات هورمونی در دوران بارداری میتواند به راحتی باعث به وجود آمدن رگهای عنکبوتی در صورت شود.
راهکارهای درمان واریس صورت در خانه
اگر واریس صورت زیاد وخیم نباشد، میتوانید به راحتی آن را با روشهای خانگی و گیاهی درمان کنید. این روشها برای واریسهایی مناسب است که به سختی دیده میشوند. اینگونه میتوانید از پیشرفت این بیماری به طرز قابل توجهی جلوگیری کنید. در ادامه به برخی از درمانهای خانگی واریس خواهیم پرداخت.
- سعی کنید صورت خود را هر دو روز یکبار با فیس براش شستشو دهید. فیس براش میتواند پوست را ماساژ داده و از پیشرفت واریس جلوگیری کنید. برای آبکشی از آب سرد استفاده کنید.
- اگر در بیرون از خانه در معرض گرما قرار گرفته اید بعد از آنکه به خانه برگشتید صورت را خنک کنید. میتوانید از شستشو با آب سرد و کمپرس یخ استفاده کنید. کمپرس یخ را روی نواحی مختلف صورت قرار دهید.
- با روغنهایی که به آنها حساسیت ندارید پوست صورت خود را ماساژ دهید. ماساژ میتواند خون موجود در رگها را پراکنده کرده و قرمزی آن را کم کند.
- اگر پوست چربی دارید و نمیتوانید از روغنها بهره ببرید، از ژل آلو ورا استفاده کنید. ژل آلو ورا را به آرامی روی پوست صورت ماساژ دهید.
- سرکه سیب خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند قرمزی ناشی از رگها را کاهش دهد. پنبه را در مقداری سرکه سیب بخیسانید و روی ناحیه واریس صورت بگذارید.
- مصرف ویتامین C میتواند تأثیر فوقالعادهای بر رگهای عنکبوتی داشته باشد.
- پوست درخت شاه بلوط هندی برای درمان انواع بیماریهای عروقی استفاده میشود. میتوانید عصاره پوست این درخت را روی پوست خود استفاده نمایید.
- گیاهان دارویی یکی دیگر از درمانهای خانگی رگهای عنکبوتی میباشند. استفاده از جو دو سر، مریم گلی، بابونه و گل همیشه بهار میتواند تأثیرگذار باشد.
درمان واریس با روشهای پزشکی
در مواقعی که واریس صورت شدید است، درمانهای خانگی جوابگو نمیباشند. بلکه باید از روشهای پزشکی برای درمان استفاده کنید. قبل از آنکه از این روشها استفاده کنید، حتماً با پزشک متخصص خود مشورت کنید. پزشکان بهترین راهحل را برای درمان مشکل شما ارائه خواهند داد. برخی از این راهکارهای درمانی، داروهای خوراکی بوده و برخی دیگر لیزری میباشند.
- استفاده از کرمهای حاوی رتینولید یکی از درمانهای واریس صورت است. این درمان برای کسانی که مشکلات پوستی دارند بسیار مناسب است.
- استفاده از لیزر یکی از پرطرفدارترین روشها برای درمان واریس شدید است. این لیزر باید توسط پزشک متخصص و ماهر انجام شود.
- اسکلروتراپی یکی دیگر از روشهای درمان واریس است. در این روش مادهای به داخل رگهای مربوطه تزریق میشود. اینگونه رگ مسدود شده و دیگر هیچ خونی از آن عبور نمیکند.
- بوتاکس نیز میتواند تأثیر بسیار خوبی در درمان واریس صورت داشته باشد.
- IPL یا استفاده از نور پالسی یکی از روشهای درمانی است که میتواند واریسهای عمیق پوستی را به راحتی درمان کند.