شناخت انواع شوره سر و راهکارهای درمان آن
طرز تهیه دمنوش انار | دمنوش پرخاصیت و جذاب زمستانی
دمنوش انار دمنوش انار به دلیل طعم فوقالعادهای که دارد باب میل بیشتر ذائقهها است و افراد با هر طبع و مزاجی میتوانند …
علت سرفه های مزمن کودکان چیست؟+راه درمان
سرفه های مزمن کودکان سرفههای مزمن کودکان یکی از دلایل عمده مراجعه به پزشک است. شیوع این بیماری بین ۵ تا ۱۰ درصد …
زمان مناسب چرت زدن و خواب نیمروز مفید + نکات سلامتی
زمان چرت زدن بیشتر افراد عادت دارند که بعد از صرف نهار چرت میزنند. آیا این روش سلامتی افراد را به خطر میاندازد؟ …
درمان شوره سر
شوره سر یکی از مشکلاتی است که تقریباً نصفی از افراد جامعه با آن دستوپنجه نرم میکنند. شوره پوست سر گاهی اوقات میتواند باعث خجالت افراد نیز شود. زیرا شوره به صورت قابل توجهی روی لباسها خود را نشان میدهد. پزشکان میگویند شوره پوست سر خطرناک نیست اما این به این معنی نیست که شوره عوارضی هم ندارد. عوارض شوره باعث میشوند که افراد مبتلا به آن به فکر درمان جدی برای شورههای پوست سر خود باشند. در ادامه به معرفی کامل شوره سر، دلیل به وجود آمدن آن، عوارض و نحوه درمان آن خواهیم پرداخت.
انواع شوره سر
شوره سر دانهها یا تکههای کوچک سفیدرنگی هستند که روی پوست سر و ریشه مو ها مشاهده میشوند. این سفیدکها روی پوست سر و لابهلای مو ها به صورت کاملاً ریز و پراکنده قرار میگیرند. این دانهها هنگام حرکت از مو ها روی لباس میریزند و یا بعد از خواب روی بالشها دیده میشوند. این دانههای سفید ربطی به موهای تمیز یا کثیف ندارند. افراد ممکن است بلافاصله بعد از استحمام این دانهها را مشاهده کنند. متأسفانه عامه مردم فکر میکنند دلیل شوره مو ها کثیفی است. به خاطر همین باور اشتباه است که افرادی که شوره دارند از آن خجالت میکشند. شورهها به دو نوع شوره خشک و شوره چرب تقسیم میشوند.
شوره چرب
این نوع از شوره سر در افرادی دیده میشود که دارای پوست و موی چربی هستند که به صورت دانههای بسیار ریز و زرد مانند دیده میشود. این عارضه میتواند باعث خارش شود. هر چه بیشتر سر را بخارانید، شوره بیشتر تکثیر پیدا میکند. کسانی که شوره سر چرب دارند باید روزانه موهای خود را با شامپو مخصوص شستشو دهند.
شوره خشک
شوره خشک روی سر افرادی دیده میشود که دارای پوست و موی خشکی هستند. شوره این افراد به صورت لایه لایه و کاملاً سفید است. این عارضه به آسانی ریزش پیدا میکند و باعث خارش پوست میشود.
دلایل به وجود آمدن شوره سر
شوره سر از آن مشکلاتی است که علت واحد و مشخصی ندارد. یعنی دلایلی که باعث به وجود آمدن شوره میشوند بسیار زیاد و متنوع میباشند. اما ما میخواهیم شما را تنها با مهمترین دلایل به وجود آمدن شوره آشنا کنیم.
- قارچها یکی از اصلیترین و رایجترین دلایل بروز این معضل میباشند. قارچهایی که باعث شوره میشوند روی سر اکثر افراد وجود دارند. اما تنها ممکن است روی سر برخی از افراد باعث به وجود آمدن آن شوند. پس شوره زدن بر اثر قارچ به سیستم بدنی فرد بستگی دارد.
- از دیگر دلایل مهم این عارضه میتوان به استرس و اضطراب زیاد اشاره کرد. مخصوصاً کودکانی که از استرس رنج میبرند برای ابتلا به آن بسیار مستعد میباشند.
- عدم رعایت بهداشت نیز میتواند یکی از عوامل به وجود آمدن شوره باشد. هنگامی که تعداد سلولهای مرده پوست سر افزایش یابند، خود را به صورت شوره نشان میدهند. اما دقت کنید که عدم رعایت بهداشت تنها دلیل شوره نیست.
- برخی از بیماریها مانند مشکلات کبدی و برخی از بیماریهای پوستی مانند اگزما نیز میتوانند باعث ایجاد آن شوند.
شوره سر چه عوارضی میتواند داشته باشد؟
در بیشتر مواقع شوره سر نمیتواند عوارض بسیار جدی برای فرد داشته باشد. اما اگر مشکل شوره بسیار جدی و وخیم باشد میتواند مشکلات زیادی برای فرد ایجاد کند. در ادامه به رایجترین عوارض آن خواهیم پرداخت.
- ریزش مو: ریزش مو ها میتواند یکی از رایجترین عوارض این مشکل باشد. البته لازم به ذکر است که شوره به خودی خود باعث ریزش نمیشود. بلکه خارشی که ایجاد میکند باعث ریزش خواهد شد. فرد هنگام خارش، پوست سر را مرتب میخاراند. در نتیجه باعث ریزش موها میشود.
- عفونت چشم: این عارضه ممکن است زیاد رایج نباشد اما میتواند یکی از خطرناکترین عارضهها باشد. شوره گاهی اوقات میتواند باعث عفونت قارچی چشم و التهاب و قرمزی پلک شود. در صورت مشاهده این مشکل فوراً به پزشک مراجعه کنید.
- جوش: جوش هایی که روی شانه و کتف افراد پدیدار میشوند ممکن است یکی از عارضههای آن باشند.
- پسوریاسیس: پسوریاسیس نوعی بیمار است که در آن پوست قرمز شده و پوستهپوسته میشود. قرمزی به صورت لکههای قرمز خود را نشان میدهد. خارش بیش از حد پوست سر میتواند باعث این بیماری شود.
آیا این عارضه خطرناک است؟
همان طور که قبلاً اشاره کردیم، شوره سر به خودی خود اصلاً خطرناک نیست. اما اگر شوره باعث به وجود آمدن عوارض خطرناک شود آنوقت میتوانیم آن را خطرناک بنامیم. عوارض ناشی از شوره گاهی میتوانند به قدری وخیم شوند که فرد چاره ای جز مراجعه به پزشک نداشته باشد. در صورت مشاهده علائم زیر فوراً به پزشک خود مراجعه نمایید.
- احساس گرم شدن پوست سر و التهاب آن
- ورم پوست صورت و قرمز شدن شدید پوست
- خونریزی پوست
- درد پوست سر هنگام لمس کردن آن
- مشاهده بیماریها و حساسیتهای پوستی در ناحیه پوست سر و پوست صورت
راهکارهایی برای درمان آن
پزشکان تاکنون درمان قطعی برای شوره سر معرفی نکردهاند. در واقع پزشکان معتقدند که شوره هیچگونه درمان قطعی ندارد. بلکه فقط میتوان آن را کنترل کرد تا زیاد نشود. شامپوهای ضد شوره ممکن است تا حدودی بتوانند از پیشرفت شوره جلوگیری کنند. پس حتماً از این شامپوها استفاده کنید. در ادامه نیز به برخی از درمانهای خانگی اشاره میکنیم.
- سرکه سیب: سرکه سیب میتواند باعث از بین رفتن قارچهای پوست سر شود. سرکه و آب را به نسبت ۱ به ۳ با هم مخلوط کنید. سپس مو ها را با آن ماساژ دهید. سپس موها را آبکشی نمایید.
- نمک: نمک خاصیت ضد عفونی کننده و پاککنندگی دارد. هنگام استفاده از شامپو مقداری نمک نیز روی پوست سر خود بمالید. سپس شستشو دهید.
- سعی کنید از خوردن غذاهای چرب و ناسالم به شدت خودداری کنید.
- موها را روزانه بشویید و کاملاً خشک کنید. رطوبت میتواند این عارضه را افزایش دهد.